• Tijdelijk gratis verzending
  • Meer dan 40 jaar ervaring in lingerie, bad- & nachtmode
"Gun jezelf het allerbeste!"

Mey

Het verhaal achter het merk: Mey Bodywear


Een merk uit het assortiment van Koning Bodyfashion wordt uitgelicht met leuke feitjes, weetjes maar vooral waarom wij het bij ons in het assortiment hebben. Deze week een merk dat op het eerste gezicht redelijke basis shirts levert, maar wat zeker niet zo is.... 

Shop hier Mey damesondergoed of shop hier Mey herenondergoed


Mey is natuurlijk bekend van zijn dames en herenondergoed. De vele soorten hemden en onderjurken zijn bij velen bekend. Wat minder bekend is dat Mey tegenwoordig ook kwalitatief fantastische nachtmode en beha's maakt. Mey wordt dus steeds meer een totaal leverancier van ondergoed, waarbij de fantastische Mey kwaliteit voorop staat. 

Shop hier Mey nachtmode  Eerst een stukje historie van Mey; in 1928 startte Franz Mey zijn bedrijf met een prachtige textielfabriek midden in Duitsland. In 1948 werd Mey GmbH door de 2 broers, Karl en Franz Mey opgericht. Dit is het Mey zoals we het vandaag kennen. Hierbij werd vooral gefocust op de productie van vrouwen- en kinderkleding. In 1952 werd nog een fabriek opgericht in het Duitse Lautlingen. De volgende jaren werden gevolgd door vele innovaties, nieuwe ontwikkelingen en uitbreidingen op verschillenden locaties.

Mey staat voor duurzaamheid, en is hier ook in de geschiedenis van het bedrijf altijd mee bezig geweest. Zo heeft het bijvoorbeeld een ecologische hanger ontwikkeld. 


 

Daarnaast werden over de jaren 2.500 verschillende producten ontwikkeld en technologische standaarden werden door mey’s vindingrijkheid opnieuw ontwikkeld naar een efficiëntere en betere manieren. Daardoor kan Mey haar producten in de eigen fabrieken produceren en dat is terug te zien in de producten.

Maar het is niet alleen de technische kennis dat Mey zo uniek maakt. De Mey familie werkt namelijk al jaren lang met een Peruaanse katoen producent waarbij de kwaliteit persoonlijk wordt gecontroleerd. De fijnste katoen vezels worden eerst voor Mey producten geselecteerd waarna de rest van de oogst wordt verkocht aan de rest van de wereld. Dit lange termijn samenwerkingsverband is de basis van de hoge kwaliteit van al de producten van Mey.Vandaag de dag zijn er binnen Mey nog steeds veel familieleden actief in het bedrijf, en duurt de traditie van innovatie en het aangaan van betrouwbare partnerschappen nog steeds voort.

Een voorbeeld hiervan is dat Mey sinds 2012 lid is van Bluesign®, een van de meest strikte duurzaamheidsstandaarden. Mey is de eerste lingerie/shirts leverancier die gecertificeerd is. Dit leidde in 2014 tot een “Gold sustainabililty award” uitgereikt door het Duitse Business magazine “focus money”.

Het is daarom ook geen wonder dat niet alleen de consumenten, maar ook de eigen werknemers in Mey, groot vertrouwen hebben in de toekomst. Net trots zal nog vele jaren “handmade in Germany” staan op de oude producten maar ook nieuwe van Mey, die aan succesverhaal worden toegevoegd, die nog lang niet is geëindigd.

Het Mey heren (bijvoorbeeld de Software Wit) basis assortiment is te verkrijgen bij Koning Bodyfashion in de winkel, maar ook online is een groot aanbod verkrijgbaar. De serie Sofware voldoet hierbij ook aan de hoge Mey heren standaarden. Ook Mey vrouwen is verkrijgbaar in onder andere de series Lights, Emotion, Illusion, Hipster en Noblesse.